Nyheter

 
Ellege Emballage AB laddar för framtiden
– med nya satsningar och ny ägarstruktur!

Tiden går fort!
Hela 20 år har passerat revy sedan Lars-Erik Gustafsson startade Ellege Emballage AB 1988. Då var det tillverkning av träpall som gällde. Efter några år kompletterades produktutbudet med wellpappsprodukter. Senare tillkom även egenutvecklade produkter som kombinerar wellpapp och trä – liksom vår patenterade lastpall i wellpapp.

Produktutbudet har förändrats under årens lopp, i takt att nya behov har uppstått och nya lösningar har utvecklats. Vårt uppriktiga engagemang för kunden och kundens behov har dock varit lika starkt, hela tiden. Så blir det också framgent, när Ellege Emballage AB nu har trätt in i ett nytt ägarförhållande med start den 1 januari 2008.

Lars-Erik Gustafsson är kvar som delägare och kommer också att arbeta kvar i företaget, inriktad på utveckling av produkt- och produktionsutrustning.
Ny VD och delägare är Anders Jonsson, som har arbetat med marknad och försäljning i över 30 års tid, varav de senaste sex åren hos Ellege Emballage.
Nya delägare är också Henrik Jonsson och Michael Jonsson. Henrik har arbetat med försäljning inom Ellege sedan hösten 2004. Michael började jobba hos Ellege Emballage i mitten av 2007 och tillträder i dagarna en tjänst som säljare inriktad på Miljöpallen (lättpall tillverkad i wellpapp, utvecklad och patenterad av Ellege).
Precis som tidigare, präglas vår vardag av kundspecifika och kostnadseffektiva emballage, huvudsakligen i wellpapp och trä. Och precis som tidigare, står kunden och kundens behov i vårt absoluta centrum.
Väl mött under vårt 20:e år i branschen,

Anders Jonsson, VD
 


 
Ellege och Apoteket har tecknat avtal

Apoteket AB Distans har valt Ellege Emballage som enda leverantör av miljövänlig wellpall, till distributions centralerna i Hässleholm, Falun, Sollefteå och Boden.

Distansapoteken sköter distribution av Apotekets produkter till Apotek, Sjukhus, Vårdinrättningar och privatpersoner. Wellpallens egenskaper var avgörande vid valet av last bärare, för att ersätta den konventionella trä pallen. Den låga vikten som ger bättre arbetsergonomi, mindre miljöpåverkan vid transport och enklare hantering hos mottagaren.
Enligt Tommy Göransson på Apoteket AB Distans som höll i utvärderingen.

 


 
Ny produktionslina

Ellege har under oktober installerat en ny produktionslina för montering av wellpallen, vilket kommer att öka vår produktions kapacitet väsentligt.

Den nya produktionslinan består av två monteringsmaskiner, den första stationen som viker ihop pallens medar och station två monterar däckskivan på pallen. 


 
Miljövänlig pall tillverkad i well

Sättet att vika ihop meden ur ett stycke well, ger pallen dess styrka samt förhindrar vatten att tränga in i meden.

Pallen är till hundra procent återvinningsbar och kretsloppsanpassad.

Pallen låga vikt förebygger risken för arbetsskador samt kostnadsbesparingar och minskad miljöpåverkan vid till exempel flygfrakt.

Läs mer »
 
 

 

 
FÍRETAGET
PRODUKTER
NYHETER
KONTAKT
STARTSIDA